Monday, August 31, 2009

Jelik..Sebal..Nyampah..

Salam x readers...hari ini, gue mau ngomong dalam bahasa indonesia..gue tau yang gue ini bukan dari seberang tapi gue mau cerita-in masalah di kantor gue...jadi emang patut si gue cerita-in dari gue pendam2 sampai kepala gue bisa pusing..iya emang di kantor itu sekarang ini time bekerja untuk bulan ramadhan udah di ubah si..jadi gue balik ke rumah awal 1/2jam..kalo gitu bermakna masuknya pulak 1/2jam awal agar bisa cukup-in masanya sebanyak 8jam..tapi yang gue sebalkan..majikan gue di kantor ini terlampau strait man..ngak bisa gue fahami dia..itu ngak kene ini ngak kene..gue rasa mau kabur aja dari kantor gue ini..tapi gue fikir,kalo gue kabur pasti gue bikin kakek gue juga susah karna kakek gue juga kerja-in di kantor yang sama..tapi gue udah naik bosan same kantor gue malah gue udah naik jelik sama majikan gue..aduh sekarang kepala gue udah pusing karna memikirin kejelikan gue..apa ya mau ngomong lagi..aaahh ada lagi satu dong, gue juga udah naik nyampah sama kakek2 di kantor gue..ahh sibuk aja bila gue ni lambat sampai-in ke kantor..waduh siap di perli-in..udah kalo kalian nyampah sama gue, bisa aja gue cari kerja lain..lambat skit udah bikin kecoh2-in..iya aku tau,kalo aku bisa datang lambat maka aku juga bisa balik lambat..hmm agak2nya orang kantor gue ini emang macam ini selalu deh..aaahhhh yang penting gue bahagia..ngak apa, satu hari nanti bila gue udah kabur dari kantor ini baru lo orang..nak padan-in muka masing2..(!_!)

Wednesday, August 26, 2009

5 Ramadhan yang senantiasa di ingati

Hari ini 5 Ramadhan 1430H..mean dah hari ke-5 kita berpuasa..But something that related wif 5 Ramadhan coz 5 tahun yang lepas..pada puasa ke-5 ni la arwah abah nash pulang ke rahmatullah..Sedang orang lain & keluarga sibuk menyediakan juadah berbuka puasa..kami 4 beradik & mak sibuk membacakan Surah Yassin untuk arwah abah yang tenat ketika itu..memanng tak terlintas la fikiran ni yang arwah abah menunjukkan tanda2 orang yang ajalnya semakin hampir macam yang d baca dalam buku2 tentang kematian..Ketika itu abang nash xde sebab dia nak bawak tok wan ke rumah untuk jenguk2kan arwah ketika..tapi apakan daya..arwah abah nash perginya elok sesudah azan maghrib selesai & ketika orang ramai sibuk menjamah juadah berbuka..so adik2 memang yang menyangka la..perginya arwah abah xkembali..moga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amin..

Yang pergi pasti pergi..kita yang hidup ni mesti teruskan jua kehidupan..so hari ni juga 26 Ogos 2009 adalah hari jadi anak buah nash UWAIS..hmm kalau nk d ikutkan crite..uwais ni kire pengganti arwah abah nash la coz atuknya sempat la tengok dia sebelum arwah pergi..tapi nash memang xsangka..uwais tu sedikit sebanyak ada juga bakat2 mewarisi arwah atuknya..macam suka menolong, memasak, bertukang..harap2 abang long jadi contoh yang baik untuk adik awak kt rumah ni tau..n anjang doakan moga abang cepat2 jalan..bley kite main kejar2..hehe
^o^

Saturday, August 15, 2009

The Climb

This song give me some inspirations to be a better person...

video

I can almost see it

That dream I am dreaming

But there's a voice inside my head saying

"You'll never reach it"

Every step I'm taking

Every move I make feels

Lost with no direction

My faith is shaking

But I gotta keep trying

Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be a uphill battle

Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb

The struggles I'm facing

The chances I'm taking

Sometimes might knock me down

But no, I'm not breaking

I may not know it

But these are the moment that

I'm gonna remember most, yeah

Just gotta keep going

And I, I got to be strong

Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle

Sometime I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle

Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing

Keep the faith, baby

It's all about, it's all about the climb

Keep the faith, keep your faith, whoa

kejadian kasut putus hahaha

halo..tetibe je nash teringat kat member member skool teknik bentong hehe..well actually nash tergelak sendiri sebab teringat masa de nak pegi kenduri sorang member yang dari skool yang same..(well dia roommate bawah katil sebenarnye) nash pun janji la dengan member member ni suh ambik kat komuter UKM kajang my sis punya kerete kene g servis..so on d way pegi xde la expect apa apa nak jadi kat kasut yang nash pakai tu..hehe bila dah djemput dorang hehe tau la macam jumpe member jadi riuh la jawabnyer..tapi dorang xde la seakrab dulu..masing masing dah besar dah keje so word "gila gila" dalam kamus masing masing tu dah kureng skit hehe..so lepas dorang jemput nash, we all plak on d way ke UKM coz nak my ketua dorm dulu..c joey..hmm xsangka melekat nama tu masa kitorang bagi dulu..so ramai jugak la berkumpul kat situ..sume memang xsangka la yang nash pun datang, yelah dulu skool tu nash sempat duk setahun je..well tahun seterusnya nash pindah coz ada la masaelah yang melanda skit...
anyway to my story..so sampai la rumah pengantin yang selama ni nash x penah datang pun...bila ramai skit dah berkumpul baru la kitorang gerak gerak gerak khas 'eh melalut pulak'..
hehe memandangkan rumah tu agak menurun skit skot nash pun jalan dengan cover covernyer..
sekali tu..'opocot' kasut tumit nash talinya putus kat depan..korang bayangkan pulak cara nash jalan lepas tu hahahaha...siap nash berpaut kat c adawiyah lagi..dia pun xtau nak cover nash macam mane..nasib baik dah dekat dengan rumah pengantin...sambil tercover cover jalan nash pun pergi la area rumah salam mak'e c sophia ni..dia pun jemput masuk n suk makan ke..kitorang pun masuk salam dengan c sophia dulu tunjuk muka sat.."sat nanti kami datang balik" dalam ati nash la..
korang bayangkan dengan tercover cover nash berjalan balik g tempat makan..ish rasa macam nak balik juga time tu kalau nash bawak kereta..tapi demi kawan kawan ni nash duk dulu..masing masing naik risau sebab nash jalan perlahan coz kasut putus hehe
so bila dah ambik makanan n duduk tu rasa lega skit arr...then macam cerita dengan dorang itu ini itu ini..ish macam macam crite nash dapat..makna'e nash ni memang lama xcontact dorang tau...
so dah abis makan dah jumpa c sophia dah tangkap gambar..time tu balik..yeah gembira rasa hati sebab dapat mengelak memalukan diri lagi dengan kasut yang putus ni..dah nak balik ni baru la jumpa balance2 member dorm yang baru sampai..nasib sempat jumpa so sempat gak tangkap gambar dengan dorang dengan kasut tumit yang putus ni..n nash thanks sangat kat sayla coz sudi 'bagi' pinjam kasut vinci yang dia dah xpakai tu..kalau x, xtau la nash nak buat camne..tapi malang masa tengah sibuk nash jalan nak ke kereta tu..bunga telur yang nash dapat tu dah terjatuh time tengah sibuk berjalan untuk cover kasut yang dah putus tu..
huahuahua :'(

p/s: antara gambo yang sempat diposingkan bersama..

mula mula sampai dah nak kene posing..hehe

sempat lagi posing before balik tu..hehe

masa ni cik artis kita 'hanani handali baju oren' baru je sampai...


kenangan terakhir kat gerbang rumah sophia..hehe

p/s:nash baju hijau dihujung cover kasut...hehehe

..jalan jalan kat pasar malam..

halo..nak crite ni..semalam nash po'se ganti tau..so dengan xsengaja memang de niat nak ke rumah my sis kat pantai dalam..so memang b'niat nash nak ke pasar malam area rumah dia..well memandang petang tu hujan dengan lebat dan jayanya..hmm spoil skit our journey but its ok..everything clear..kat federal xde la jammed sangat macam jam nenas atau strawberi tu or blueberi ke..rope ropenyer kat simpang LDP je yang bawak masalah..lepas sume lancar je n of course kat mid valley tapi nash kan nak ke pantai dalam so dekat simpang UM tu je...nash pun xkuasa nak lalu kat MV tu..but lame gak x kesitu..ok so sampai rumah my sis around 6.10pm cmtu..sampai sampai nash pun rehat jap...dah tengok sume sibuk kat dapur malas la nak join..nash pun blah trus hala ke pasar malam dengan sorang diri..mula mula ingat nak bawak cik meenot tapi xjadi coz hujan kan turun tapi tidaklah dengan lebat dan jayanya..hehe so tengah jalan kat pasar tu..hmm dalam ati nash tengok xde pape yang selera kat tekak ni...nash pun jalan dengan lajunya ke suatu tempat yang maybe sume orang suka punya la...
so dah sampai pun...hehe so nash membeli SATAY rm20 dapat 70 puluh cucuk..hehe almaklum la askar askar my sis kat pantai dalam tu kan ramai..hmm so nash rasa puas wif my choice..on d way balik tu nash singgah kat brother jual CD,hmm banyak btol crite baru..so nash pun pilih CD "syurga cinta",ghosts of girlfriends past" n "G.I.JOE!!!"...hehe very satisfied..

now my turn nak beli air soya plak..but semalam nash salah beli la..makcik yang jual tu kedekut betul gulanyer..ish lepas takmau beli dah kat dia arrr...
so sampai rumah dalam kul7 camtu..so biasa my anak buah kan ramai..so nash xkesah kalau dorang nak makan dulu..even cik meenah pun nak juga..so semalam nash po'se dengan jayanya..siap my sis buat cucuk lagi tau...SSSSSEEEEEDDDDDAAAAPPPPP...
TQ Kak Wati coz masak cucur yang sedap n garing tu untuk adikmu yang hampeh ni hehehe..
alhamdulillah habis po'se semalam nash ada 5 hari lagi yang perlu diganti..harap harap nash sempat habiskan before bulan pose menjelma..hehe ^o^

...pagi pagi yang aku bikin gamat...

morning...boring la pagi pagi macam ni...well nash t'paksa wake up awal lagi pagi coz nak sahur ganti po'se nash yang masih banyak...so bila dah po'se last last minit ni kan ramai plak la yang bebel kat nash coz ganti lambat lambat...hehe bukan xsengaja tapi coz minggu lepas nash dah datang bendera jepun tu yang lambat lagipun a week before tu nash BZ dengan xtvt sukan yang co. anjur'n..hehe hopefully dapat bertahan sampai hari khamis ni...haha

p/s:wish me luck ^o^

pulak tu sekarang ni xreti nak tido lepas dah sahur..nash rase jiran my sis kat sebelah mesti dengar nash pasang mp3 kat laptop ni kuat kuat..haha sori guys bukan sengaja..pagi macam ni mesti mau ceria..hmm k la..gotta go now..wanna make solat subuh first..chow ^o^

Tuesday, August 11, 2009

Gara Gara Kak Ogy..

salam x readers...la ni tak tau habaq lagu mane..sebab akak ogy la sekarang ni kepala nash asyik berkumandang satu lagu ni...well actually ni lagu arwah dato ahmad daud n arwah puan sri saloma..dek kerana de satu malam hari tu nash xdapat tido...nash pun tengok la konsert final af6 malam tu kat astro ria...time c ac nak kenalkan akak ogy tu la yang dorang asyik dok nyanyi lagu "Sudah Kawin Ka Belum"...hush nash rasa lagu tu macam dah berhantu dalam kapla nash...adoi bait bait lirik lagu dia still berkumandang...

Sudah kahwin ke belum
Baru jumpa dah senyum
Macam bunga sekuntum
Bau sedap dicium
Ahmad Daud suka jual temberang
Lagak macam orang bujang
Tunggu mambang disimpang
Oi Saloma hang janganlah suka sibuk
Aku bukan muka tembok
Macam si bujang lapok
Ahmad Daud lagaknya macam playboy
Rambut beatle panjang ngurai
Semacam roti kirai
Cik Saloma jangan suka mencaci
Aku sudah pun beristeri
Dah kena rantai kaki
nak tau kenapa lagu ni kena dengan..coz de la dua tiga hari before nash tengok konsert af ni..well nash meet wif my fren n she kenal'n her fren kat nash..so never expect anything la at first..going macam biasa..but one day, nash kuar rumah alone n secara xsengaja meet this guy again kat shopping complex but this time dia kuar dengan other girl yang nampak dah tua skit dari nash..holding a baby!!..my god, nash thought dia single n available rope rope'e dia dah kahwin beb..shock jugak la, nasib baik la time mula mula kenal dengan dia nash xde la menaruh harapan apa apa..well as a girl ni "kalau kita nak d cintai n berkasih sayang ni, kita kena la simpan skit cinta n kasih sayang untuk diri sendiri jugak..mana la tau kalau kita dah beri seluruh kasih sayang kita kat orang lain tup tup orang tu tinggal'n kita maka tiada kasih sayang la lagi untuk diri kita kan"...dats motto nash ciplak from my fren 'ada'...well guys out there yang dah ada kasih sayang kat rumah..elok2 la duduk rumah..may beter this kalau nash nak berkasih sayang kena mintak tolong my fren echa coz dia pandai detact laki laki yang dah kawin ni lagak'e macam mane..hahaha ^o^

Sunday, August 2, 2009

I Get More Speed For Less Price!!

Ola..semalam adalah satu hari yg memenat'n..mne idak'e my older sister ajak nash pegi PC FAIR kt KLCC..bayang'nlah, dgn sakit kaki tgn coz main badminton sabtu lalu..nash diajak g KLCC...dah la naik motor...nasib baik la kitorg parking dkat depan traders hotel so xde la jauh sgt..tapi b'baloi la coz nash dapat something..so let checkup mission kitorg kt situ..

(1) my sister nk check dia punya modem P1 coz asyik blinking all d'time..

(2) my sister nk beli bag laptop coz kawan dia kirim..

then yg funny'e..nash pun t'jebak skali kt situ..at 1st kitorg kene pusing2 kt area bawah pcfair tu..ya allah..ramai giler manusia kt situ..korg bayang'n nk pegi kt tmpt broadband..we all kne naik atas pusing smpai tgkat 3!..smpai je area broadband tu..my god,punya la rmai seller2 dr celcom, streamyz,digi,maxis n P1 b'kumpul nk promote broadband masing2..adoi pening nk melayan..dh lepas sorg, sorg lagi tarik..huakaka..kitorg pun meluru ke area P1 tanya dgn budak kt situ..apasallah broadband ni wireless dia xdapat la??! tanya punya tanya, check punya check..rope2'e modem tu rosak..so xbley buat pape la..then my sis siap mintal org P1 tu 2 paperbag P1 yg gabak tu b4 kitorg blah...after dat kitorg sempat singgah tmpt stremyx servey harga..n my sis t'kejut coz mahal giler..dia cakap ala2 celcom...then kitorg singgah kt broadband maxis plak..saje je nak tanya coz rumah my sis kt puncak alam kan xde internet..saje nak tengok kalau2 ada coverage..hmm xdapat..yg dapat tu dekat area Fasa 1 n Fasa 2 sikit je..kitorg pun beransur ke tempat lain n ditahan budak digi..dia promote digi punya broadband..modem free but tiap2 bulan RM88 je..mula2 malas nak layan pastu try cek coverage kt situ ada la..nash n my sis pun cakap dengan budak tu kitorg nk bincang dulu..then nash call my sis kat p.alam tu..dia ckap ikut suka la but pilih yg murah..hmm between digi n maxis..maxis rm78/month + add. charge rm5 + rm20/month coz no line maxis = rm103 but dengan digi rm88/month aje!...so nash pun deside pilih digi..after nash signup..hmm macam2 la dapat goodies bag,hadiah,etc.then our next mission is to buy bag laptop..actually nash xnak beli bag tu but my sis jadi "firestone" skit ask me to buy..ye la kalau kt tempat lain gerenti nash xkan dapat beg galas laptop yg harga'e rm19.90 je..so my sis beli for her fren + nash punya, so dia mintak tokei tu kurang skit harga jadi rm19 je..wah my sis bab tawar manawar ni mmg expert..dah abis our mission so ingat nak balik la..then suddenly mysis nak tukar plan from P1 to digi macam nash..huakaka nash pun cakap suka ati la janji bayar..hehe punya la penat dat day dari xsakit kaki trus sakit kaki coz jalan jauh kat situ..n right now nash is officially using digi broadband at home..hehehe ^o^