Saturday, October 31, 2009

BUKAN BINTANG BIASA




BUKAN BINTANG BIASA


once upon a time


ada sebuah bintang

yang bersinar terang di hatimu

ku akan datang lagi

menjemputmu dengan cinta

kan kubagikan semua bintangku





kumiliki bintang

bukan bintang biasa

ku bisa hapuskan semua dukamu

ku tak akan menghilang

slalu ada di hatimu

memberi bintang hanya untuk cinta





dan yang terbaik selamanya bersama

akan kubagikan bintangku demi cintamu

and when you keep on believing

thousand ones can be sees by running

the miracles can do things though can't do





kumiliki bintang

bukan bintang biasa

ku bisa hapuskan semua dukamu

ku tak akan menghilang

slalu ada di hatimu

memberi bintang hanya untuk cinta





dan yang terbaik selamanya bersama

akan kubagikan bintangku demi cintamu

and when you keep on believing

thousand ones can be sees by running

the miracles can do things though can do





dan yang terbaik selamanya bersama

akan kubagikan bintangku demi cintamu

and when you keep on believing

thousand ones can be sees by running

the miracles can do things though can't do





the miracles can do things though can't do

..x pasal pasal..


bulan raya dah berlalu pergi..tangan d pinta maaf d hulur dah x bererti.. makin hari makin xkuasa mak nak layan diri.. bukan apa, sape x naik nyampah kalu datang angin dorang tu.. (as what my sister said : they always like that, suddenly came their “ANGIN”).. haha lantak la janji nash bahagia ;).. so as always bila terjadi’e perang dingin, nash akan sedikit d abai’n dari xtvt persatuan macam masak memasak, sembang menyembang n cerita mencerita... malah seperti terabai’e diri nash ni macam x penah keje d situ.. hahahaha seperti d tanya satu d jawab satu... ape ingat nash kisah ke ‘cak cak cakcak cak cak’ (amik trademark azwan ali)..



al kisah’e begini, dek kerana makan2 anjuran my sis masa minggu ke-2 raya tu la.. nash dorang ni tanya beriya tapi bile tiba masa’e..tup..tup..tup..jangan’n batang hidung.. batang kereta pun xnampak..haha takpe la memang xkesah.. so berikutan minggu’e.. nash masuk ofis diam.. well penat punya pasal.. haha maka lidah bisu untuk berbicara..mata berat untuk memandang alahai penat la kata’n.. ada ke patut nash ni buat gaya camtu dah d kire sombong.. apa ingat nash senang2 nak merajuk ke coz dorang xdapat.. tapi nash apa kesah.. xbaik b’buruk sangka macam tu.. marilah kita b’maaf-maafan sesama member sedang’n NABI ampunkan umat ini pula kita sesama insan biasa..
APA YANG PENTING? KERJASAMA ^o^


Thursday, October 22, 2009

Sehati Berdansa Musim 3

Salam x readers..wah wah wah I can't wait to see it, nampak'e one of nash's favorite reality show dah nak start..apa lagi kalu bukan rancangan tari menari yg menampilkan pasangan selebriti sebagai peserta dalam..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SEHATI BERDANSA


.
.
.
.


so musim kali ini nash rasa banyak pasangan yg dasyat2 belaka..x sabar rasa'e nash nak tengok aksi para selebriti dan pasangan masing2 berdansa bersama sama..last week, Selasa 13 Okt '09, telah berlangsung "Press Conference Sehati Berdansa Musim Ke-3"..so tujuan'e adalah untuk pihak Astro introduce pengacara untuk musim ke-3 ini..pengacara'e masih 3 orang..but a little bit different sikit coz Linda Onn dah xjadi hos..anyway as di gembar gemburkan org ramai..tada..


inilah muka muka pengacara musim ini


abang cute nash still kekal, Mr Awal Ashaari...Awal together dengan Mr Macho Man; Fahrin Ahmad..but this time pasangan Fahrin untuk hos Malam Sehati Berdansa pihak Astro sudah kasi tukar skit sama..jeng jeng jeng..

SCHA AL-YAHYA

agak2'e macam mane c Scha ni handle sama Fahrin?? dah dia ni otak giler2 skit..haha

So korang dah kenal pengacara'e..jom kita tengok pasangan selebriti yang akan berdansa untuk badan-badan amal & kebajikan untuk Sehati Berdansa musim ini..

Inilah dia, 9 pasangan yg akan berdansa mewakili badan2 amal & kebajikan masing



ok jom kite intai badan apa yg dorang wakili:-



Anita Baharom & Ismadi mewakili Persatuan Sle Malaysia
SMS: Taip DANSA ANITA Atau DANSA<3/5/10> ANITA Untuk (3/5/10 Undian)

Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ANITA Ke 32999)

Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 1 Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ANITA




Didie Alias & Sham mewakili Persatuan Epilepsi Malaysia
SMS: Taip DANSA DIDIE Atau DANSA<3/5/10> DIDIE Untuk (3/5/10 Undian)

Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIDIE Ke 32999)

Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730

Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 2

Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIDIE





Dira Abu Zahar & Ash mewakili Persatuan Thalassemia Malaysia
SMS: Taip DANSA DIRA Atau DANSA<3/5/10> DIRA Untuk (3/5/10 Undian)

Ke 32999 (Contoh: DANSA5 DIRA Ke 32999)

Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730

Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 3

Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih DIRA





Enot & Zainol mewakili Asthma Council Malaysia (Paru-paru)
SMS: Taip DANSA ENOT Atau DANSA<3/5/10> ENOT
Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 ENOT Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730

Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 4

Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ENOT





Isma & Zul mewakili Persatuan Klef Bibir Dan Lelangit Malaysia
SMS: Taip DANSA ISMA Atau DANSA<3/5/10> ISMA Untuk (3/5/10 Undian)

Ke 32999 (Contoh: DANSA5 Isma Ke 32999)

Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 5Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih ISMA





Mirna & Norah mewakili Persatuan Kanak-Kanak Spastik Selangor & Wilayah Persekutuan
SMS: Taip DANSA MIRNA Atau DANSA<3/5/10> MIRNA Untuk (3/5/10 Undian)

Ke 32999 (Contoh : DANSA5 MIRNA Ke 32999)

Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 6
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih MIRNA





Oshin & Firdaus mewakili Persatuan Angin Ahmar Kebangsaan Malaysia
SMS: Taip DANSA OSHIN Atau DANSA<3/5/10> OSHIN
Untuk (3/5/10 Undian) Ke 32999 (Contoh: DANSA5 OSHIN Ke 32999)Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 7
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih OSHIN





Sazzy & Nazril mewakili Persatuan Parkinson Malaysia
 SMS: Taip DANSA SAZZY atau DANSA<3/5/10> SAZZY
Untuk (3/5/10 undian) ke 32999 (Contoh : DANSA5 SAZZY KE 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 undian & Tekan 8Tekan Butang R di Astro RIA, pilih SAZZY
 
 
 

Sein & Nana mewakili Yayasan Hepar Malaysia
SMS: Taip DANSA SEIN Atau DANSA<3/5/10> Sein
Untuk (3/5/10 Undian) ke 32999 (Contoh : DANSA5 SEIN Ke 32999)
Talian Tetap: Dail 13721/ 13723/ 13725/ 13730
Untuk 1/ 3 /5 /10 Undian & Tekan 9
Tekan Butang R Di Astro Ria, Pilih SEIN

 
 
so..korang dah tau apa badan2 amal & kebajikan yg pasangan selebriti berikut wakili...APA LAGI!UNDILAH!!
undian dah pun di buka sekarang dari hari Isnin lagi tau..kalu nash kan, nash nak undi semua hahaha
chewah..macam la nash banyak kredit kan..
ok ok nash akan undi 1st Dira coz she is my favorite actress & for Thalassemia patient..
2nd Mirna coz dia mewakili Persatuan Kanak-Kanak Spastik which nash punya anak buah uwais is one them,for me he is not spastic but special..anjang sayang uwais..3rd Isma, untuk memberi senyuman kepada kanak2 yg xdapat senyuman seperti kanak2 biasa..but whoever celebrities we vote, yg penting hati kene ikhlas utk membantu badan2 amal & kebajikan yg dorg wakili..
 
so minggu lepas, sabtu n ahad 17/18 okt '09.."Kenali Sehati Berdansa" dah disiarkan di Astro Ria utk perkenalkan pengacara n pasangan selebriti yg terlibat..so don't forget malam ni "Detik Sehati Berdansa" dari jam 9mlm hingga 9.30mlm..
then esok jangan lupa "Malam Sehati Berdansa" jam 9mlm hingga 10mlm..so nnt macam2 tarian kite bley lihat..n then ahad plak "Debaran Sehati Berdansa"..tak mau tengok takut my favorite celebrities dancer voted out....
 
so VOTE ur favorite
Dansa ANITA/DIDIE/DIRA/ENOT/ISMA/
MIRNA/OSHIN/SAZZY/SEIN
 
NOWWWW.....






Tuesday, October 13, 2009

..xtvt yang dh lame t'tunggak nak cite..

Asmekom(gaya saiful apek cakap)...hello readers..OMG..sedar x sedar nash rase dh hamper sebulan nash xtulis blog..well besa la bila dh balik dari cuti lame..kerja toksah nak cakap la..menimbul memg xingat..sampai xde mase nak tulis blog...haha so sepanjang ketiadaan nash dalam "nashmar's story" ni, haa macam macam hal la yang jadi..so biar nash list'n tarikh2nyer n what happen on dat day..hehe

22.09.09 4PM
- argh...nash d arah'n oleh my brother utk drive honda jerung dia ke econsave kt parit buntar..well nash mane biasa bawak kete panjg, yg nash terer kete kancil je..haha actually nash nk parking time tu..n memandang kete tu kete my angah so nash have no choice kene bawak anak2 angah skali...but time nak parking tu budak2 bising sampai nash hilang fokus nak parking..bajet lepas la tapi "kedegang..stret.." nash p langgar kete sebelah..dah la kete baru(baru x baru lame jugak)..ambek ko bercalar naza citra plat PJC8110..nash kan bukan org situ n malas nk layan bebelan cikgu zainal(my mom kenal bini dia coz dia dulu duk dekat dgn rumah sewa my mom dulu)..xpe la memang rezeki dia..nash malas nak gaduh lebih2 coz i need to buy something coz malam nash punya kakak ipar mau masak..so bila dh balik rumah kene bebel la..haha lantak p la..



ini adalah hasil kerja melanggar yg nash lakukan..nash sedar diri (-_-")

24.09.09 9AM
- hehe funny day coz pagi2 kitorg dh wat persidangan pasal nak p tengok wayang.....but tukang collecter mintk duit tgk wayang rm10 sorg t'masuk la nash n adik2..hmm bayang'n; anak2 angah 3org, anak2 k.win 4org, uwais sorg + anjang, andak, ude n ucu..hmm rm120 yg d perolehi dari jabatan hasil kitorg hahaha..mane idak'e kene collect, nk p tengok kt prai, so kene minyak lagi tol lagi blum lagi makan2 utk 12org yg masing2 macam ikan piranha..hahaha
ok antara calon2 filem yg kitorg cadang'n adalah jeng jeng jeng
1. Jin Notti - d cadang'n oleh ude
2. G-Force - d cadang'n oleh uwais
3. Momok The Movie - d cadang'n oleh nash sendiri
dan setelah 'ahli majlis penganjur duit minyak n duit tol'(a.fared n k.win;angah n k.liza;a.mail n k.wati) bersidang dorg deside suh kitorg tgk cite.....JIN NOTTI


hmm apa boleh buat..masing2 xnak anak2 mereka ketakutan kalu tgk momok the movie padahal crite klakar la..(-_-!!)

- so kerja2 p'bersihan van d laku'n bersama walaupun hakikat'e masih ada yg curi2 tulang..hehehe






sila abai'n budak2 kecil yg b'keliaran tu sebab dorg xdapat ikut kerna masih d bawah umur haha..so masuk dlm gmbr pun jadi la..hehe


tengok gaya seorg mandur m'beri'n arahan pada budak suruhan'e..haha

24.09.09 12PM
- masa keberangkatan...van d pantu oleh nash sendiri..korg bayang'n macam bawak budak g skola tau..siap mase nk jalan tu bonet t'bukak lagi..xtau la pasal apa janji kitorg slamat pegi n balik..but utk keseluruhan crite bg nash jin notti boring skit..mane idak'e aku menguap xtau dah bape kali..nak t'lelap pun bole jadi..haha

25.09.09 Whole Day
- hari beraya kitorg..hmm sepanjang hari beraya..dari titi serong ke serdang kedah..ke bukit aping..then ke taman damai n taman kerian..n last trip ke parit lebai akir..fuh bayang'n sepanjang hari beraya xigt dunia..pastu sampai umah kebuluq cari nasi..haha


ini adalah aksi mak org yg blum b'kahwin..kui kui kui siot


aksi poyo bersama


mesti abdikan diri kui kui kui


OMG..my face look fat..must diet


29.09.09 7PM
- wah best'e..motorku tlah siap..so time to get it..no platnyer pun cantek.. BK* 8*5* just like year of my birth..so b'gaya la dgn moto baru ku kui kui kui..kira boyfren baru aku..




03.10.09 2PM-11.30PM
- my sis buat open the house to everyone..nash did tolong but xbanyak..nash ade ajak fren yg dekat2 tp masing2 de urusan n masing2 xdapat datang..its ok la yg penting kte enjoy...

04.10.09 1PM
- nash ke majlis kenduri kahwin ada...she is one of my bestfren aka our gang at tho1 mase uitm mache dulu..sungguh meriah coz sume sudi datang semula especially c etot aka ina yg sanggup turun padang dari ipoh..terharu'e, e'eh aku plak yg t'haru ape ape la yg penting masing2 hepi..tapi sayang time tu mai xde kte'e ada co trip p indon..its ok la janji kirim hadiah n sorg lagi..ita hmm ape la cite dia skang..nash hope geng kitorg ni nad, lin, ada, ja'ah, mai, she, echa, ina n ita b'kekalan kawan hingga ke akhir hayat..but sorry guy sebab nash xdapat capture time wedding tu coz xbawak kamera..but nanti nash try mintak dari sape2 yg sudi bagi..haha

11.10.09 Whole Day
- ah hari ni penuh macam2 open house...k.win kt pantai dalam pun buat..alkisah hari jumaat k.wati transfer gmbr p facebook @ blog dia tapi dia forgot nk bukak..so xde kad reader la..hari sabtu ingat nak p umah k.win then kene la ambik memory kad kt ofis..dh hari sabtu hari jam tahap cipan..nash plak lupe cakap pasal memory kad kamera nash..so t'lupa sampai lepas bulatan kewajipan baru ingat then k.wati pe lagi...ARRRGGGHHHHH.. kat nash coz xcakap awal2 sebab nash dh banyak bazir minyak n masa..kui kui kui...nash pun patah balik n buat u-turn kt bulatan kewajipan masuk trus npe..then lalu shortcut nk p taman medan..ingt nk beli lemang kt taman sri manja..memandang'n dh lmbt so nash sggh mane yg dekat aje..dh la bebudak 2org tu kelaparan sian...

so readers tu aje laporan nash kali ini di bawakan khas dari 2B7 Puncak Alam Selangor pada tarikh 14.10.09 jam 1.05am..^o^

Sunday, September 20, 2009

..Ghayo Oh Ghayo...

Salam aidilfitri....Gembira rasa dihati, sekali lagi aidilfitri dapat disambut..Walaupun aidilfitri kali xsemeriah tahun2 yg sudah..tapi kegembiraan tu still terasa la gitu..chewah..Actually nash nak cerita apa yg nash buat di pagi raya hari ni n what was happen on this day la kan..(eh t'repeat dalam english la plak)..ok back to nashmar's story..this year nash rase kureng skit coz my others siblings yg dah married masing2 kene balik rumah mentua dorg..haha..but its ok,raye ke-3 nanti depa balik la (depa*kata ganti nama dlm bahasa utara utk 'dorg') *BOM*..sori de gangguan skit..my younger brother baling mercun coz malam ni MU lawan MC..baru 2minit start MU dh gol..haha..macam ayam berak kapur je adik nash ni..well dia kate match of the year..MC nk tunjuk hebat dorg dgn MU..haha..ok..ok.. jom sambung nashmar's story balik, ni bukan my brother story..haha nash kalau kt kg ni di pagi raya biasa la malas skit..bangun pun agak liat.. 'saya sedar hakikat diri (-_-")..' so memang pagi2 raya, vitamin 'M' selalu je muncul.. nak kate p sembahyg raya..hmm HAMPEH!! 'saya sedar hakikat diri (-_-")..' haha. Well pagi tadi nash bangun kul7.30,itupun setelah d bebel oleh mak.. nasib baik ada cik kak nim yg tolong seterika my baju raya... so nash pun bangun menolong apa2 yg patut *dalam kurungan kerja2 ringan* macam lap-lap pingan mangkuk, susun-susun kuih+kerepek dalam balang.. **BOM**BOM**BOM** sori gangguan lagi dari my second last brother..dia nak lawan budak belakg rumah.. **BOM** lagi utk MC punya gol haha..tevez yg gol.. ish aku join venture kang baru tau.. xpe jom kite sambung balik asyik asyik de gangguan je.. so pagi tadi bila mak n boboy n pa'an dh p sembhyg raye,baru la kami yg pompuan 2 org ni sibuk nk p mandi.. dh mandi siap, mak pun balik.. elok lepas mak makan kami b'maaf-maafan.. slalu'e time salam kitorg tgkap gambar.. tapi kali ni cannot....nanti korg nampak airmata syawal ni haha.. lepas siap salam kitorg pun get ready nk p kubuq arwah abah.. *al-fatihah* time duk kt kubuq tu nash memang xperasan pape la..cuma rase gatal je..balik dari kubuq kan, nash n anim sibuk ar b'siap make-up2 haha besa la raya mesti lawa.. mak jumpa pacat..mak tanya sape yg bawak mai.. mane la kitorg tau.. ala kalau nash takat pacat xtakut sangat tapi kalau lintah..wek rasa macam nak muntah haha.. memg xpape la time tu sebab mak kate pacat tu macam xkenyang lagi coz still b'jalan cari mangsa..chewah


My bonda tercinta


Ni la nash; tergedik d pagi syawal


Cik kak nim; gambo ni dia tgkap sndiri, tu yg muka fokus..haha


Encik Gen; raye kali ni boring kata'e coz kekasih hati dah berada jauh dperantauan(UK)..


Encik Katak; xmenyempat salam minta maaf dh chow kuar sama kawan dia

Hmm..ni la aktiviti kitorg d hari raya.. tgh hari kitorg b'tandang p umah tok wan.. huh ingat'n ramai la orang.. rope2nye xde sapa yg mai lagi.. hmm kitorg  pun b'gosip sakan pasai pengantin baru yg xberapa baru la gak.. tgh rancak dok sembang same tok + paksu n maksu + mak + anim, d dengari oleh onie n naemah... nash t'pandang'n kain baju raya nash yg putih-hitam tampak kemerahan b'tompok2.. cek punya cek punya cek.. 'cis ni mesti pacat tadi tu datang'e dari aku..haha bila nash tengok betis nash memang pun dah de kesan darah kering lagi..haha


Yang nash mark2 tu adalah darah yg datang'e dari betis nash saki baki bekas pacat hisap..



yg nash bulat2 tu adalah tompok'n darah; yg paling besar tu la kt bahagian betis nash..


ok la..nak kene rest dulu coz de budak kt rumah nk chat'g ngan awek'e kt over the sea haha...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR N BATIN....^o^

Wednesday, September 16, 2009

...dance 'till the night gone...

Assalam..hey guys sorry coz dah lame nash x story-mory sama korang..wei bz + penat + malas...actually today nash nak confess 'bout nash punya favorite dari kecil sampai la ni..well nobody never knew it too much..actually dis confess come from when nash tengok satu movie ni..well bukan satu movie je nash d'pengaruhi but A LOT of movie..whoever yang rapat dengan nash confirm tau whats my favorite thing to do selain dari 'jangan tukar lirik' 'bertafakur' n 'poyo'...well sebenarnya nash suka MENARI...confirm ada yg gelak punya..suka hati korang nak cakap apa but dats what i am...my mum + my sis always said to me "cuba la perangai tu ubah sikit,ni terkinja sana terkinja sini"..well itulah hakikat dorang sebenar bila nampak nash xkira la kat dapur ke, bilik air ke, atas katil ke...d mana aje yang nash ada kesempatan untuk mantapkan skill MENARI nash ni..well sebut pasal movie yang nash suka tengok dalam bab2 MENARI ni..well nash dah list out nama-nama'e, plus poster'e lagi.pada sesiapa yang minat MENARI but baru nak b'jinak-jinak ni nash rase better korang tengok dulu movie2 ni n then jangan lupa cari klip2 video yg ley ajar kita MENARI belajar pelan..nanti kalau nash ada masa, nash akan cuba rekodkan nash punya my street dance move untuk korang judgekan...yang penting kita enjoy..


Step Up : Best siot, tq ada coz sudi pinjam'n cd
Step Up2 The Street : Nash memang ada CD'e
Honey : Salute sama Jessica Alba(my god she got the move)
Save the Last Dance : love scene dalam train tu...
Shall We Dance : Mr Clark, shall we dance?
Dirty Dancing : otai penari lama...agak lucah skit tarian dorang ni..
but cian patrick swayze baru d'sah'n mati sebab kanser.. ^o^

Monday, August 31, 2009

Jelik..Sebal..Nyampah..

Salam x readers...hari ini, gue mau ngomong dalam bahasa indonesia..gue tau yang gue ini bukan dari seberang tapi gue mau cerita-in masalah di kantor gue...jadi emang patut si gue cerita-in dari gue pendam2 sampai kepala gue bisa pusing..iya emang di kantor itu sekarang ini time bekerja untuk bulan ramadhan udah di ubah si..jadi gue balik ke rumah awal 1/2jam..kalo gitu bermakna masuknya pulak 1/2jam awal agar bisa cukup-in masanya sebanyak 8jam..tapi yang gue sebalkan..majikan gue di kantor ini terlampau strait man..ngak bisa gue fahami dia..itu ngak kene ini ngak kene..gue rasa mau kabur aja dari kantor gue ini..tapi gue fikir,kalo gue kabur pasti gue bikin kakek gue juga susah karna kakek gue juga kerja-in di kantor yang sama..tapi gue udah naik bosan same kantor gue malah gue udah naik jelik sama majikan gue..aduh sekarang kepala gue udah pusing karna memikirin kejelikan gue..apa ya mau ngomong lagi..aaahh ada lagi satu dong, gue juga udah naik nyampah sama kakek2 di kantor gue..ahh sibuk aja bila gue ni lambat sampai-in ke kantor..waduh siap di perli-in..udah kalo kalian nyampah sama gue, bisa aja gue cari kerja lain..lambat skit udah bikin kecoh2-in..iya aku tau,kalo aku bisa datang lambat maka aku juga bisa balik lambat..hmm agak2nya orang kantor gue ini emang macam ini selalu deh..aaahhhh yang penting gue bahagia..ngak apa, satu hari nanti bila gue udah kabur dari kantor ini baru lo orang..nak padan-in muka masing2..(!_!)

Wednesday, August 26, 2009

5 Ramadhan yang senantiasa di ingati

Hari ini 5 Ramadhan 1430H..mean dah hari ke-5 kita berpuasa..But something that related wif 5 Ramadhan coz 5 tahun yang lepas..pada puasa ke-5 ni la arwah abah nash pulang ke rahmatullah..Sedang orang lain & keluarga sibuk menyediakan juadah berbuka puasa..kami 4 beradik & mak sibuk membacakan Surah Yassin untuk arwah abah yang tenat ketika itu..memanng tak terlintas la fikiran ni yang arwah abah menunjukkan tanda2 orang yang ajalnya semakin hampir macam yang d baca dalam buku2 tentang kematian..Ketika itu abang nash xde sebab dia nak bawak tok wan ke rumah untuk jenguk2kan arwah ketika..tapi apakan daya..arwah abah nash perginya elok sesudah azan maghrib selesai & ketika orang ramai sibuk menjamah juadah berbuka..so adik2 memang yang menyangka la..perginya arwah abah xkembali..moga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amin..

Yang pergi pasti pergi..kita yang hidup ni mesti teruskan jua kehidupan..so hari ni juga 26 Ogos 2009 adalah hari jadi anak buah nash UWAIS..hmm kalau nk d ikutkan crite..uwais ni kire pengganti arwah abah nash la coz atuknya sempat la tengok dia sebelum arwah pergi..tapi nash memang xsangka..uwais tu sedikit sebanyak ada juga bakat2 mewarisi arwah atuknya..macam suka menolong, memasak, bertukang..harap2 abang long jadi contoh yang baik untuk adik awak kt rumah ni tau..n anjang doakan moga abang cepat2 jalan..bley kite main kejar2..hehe
^o^

Saturday, August 15, 2009

The Climb

This song give me some inspirations to be a better person...


I can almost see it

That dream I am dreaming

But there's a voice inside my head saying

"You'll never reach it"

Every step I'm taking

Every move I make feels

Lost with no direction

My faith is shaking

But I gotta keep trying

Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be a uphill battle

Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb

The struggles I'm facing

The chances I'm taking

Sometimes might knock me down

But no, I'm not breaking

I may not know it

But these are the moment that

I'm gonna remember most, yeah

Just gotta keep going

And I, I got to be strong

Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle

Sometime I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle

Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing

Keep the faith, baby

It's all about, it's all about the climb

Keep the faith, keep your faith, whoa

kejadian kasut putus hahaha

halo..tetibe je nash teringat kat member member skool teknik bentong hehe..well actually nash tergelak sendiri sebab teringat masa de nak pegi kenduri sorang member yang dari skool yang same..(well dia roommate bawah katil sebenarnye) nash pun janji la dengan member member ni suh ambik kat komuter UKM kajang my sis punya kerete kene g servis..so on d way pegi xde la expect apa apa nak jadi kat kasut yang nash pakai tu..hehe bila dah djemput dorang hehe tau la macam jumpe member jadi riuh la jawabnyer..tapi dorang xde la seakrab dulu..masing masing dah besar dah keje so word "gila gila" dalam kamus masing masing tu dah kureng skit hehe..so lepas dorang jemput nash, we all plak on d way ke UKM coz nak my ketua dorm dulu..c joey..hmm xsangka melekat nama tu masa kitorang bagi dulu..so ramai jugak la berkumpul kat situ..sume memang xsangka la yang nash pun datang, yelah dulu skool tu nash sempat duk setahun je..well tahun seterusnya nash pindah coz ada la masaelah yang melanda skit...
anyway to my story..so sampai la rumah pengantin yang selama ni nash x penah datang pun...bila ramai skit dah berkumpul baru la kitorang gerak gerak gerak khas 'eh melalut pulak'..
hehe memandangkan rumah tu agak menurun skit skot nash pun jalan dengan cover covernyer..
sekali tu..'opocot' kasut tumit nash talinya putus kat depan..korang bayangkan pulak cara nash jalan lepas tu hahahaha...siap nash berpaut kat c adawiyah lagi..dia pun xtau nak cover nash macam mane..nasib baik dah dekat dengan rumah pengantin...sambil tercover cover jalan nash pun pergi la area rumah salam mak'e c sophia ni..dia pun jemput masuk n suk makan ke..kitorang pun masuk salam dengan c sophia dulu tunjuk muka sat.."sat nanti kami datang balik" dalam ati nash la..
korang bayangkan dengan tercover cover nash berjalan balik g tempat makan..ish rasa macam nak balik juga time tu kalau nash bawak kereta..tapi demi kawan kawan ni nash duk dulu..masing masing naik risau sebab nash jalan perlahan coz kasut putus hehe
so bila dah ambik makanan n duduk tu rasa lega skit arr...then macam cerita dengan dorang itu ini itu ini..ish macam macam crite nash dapat..makna'e nash ni memang lama xcontact dorang tau...
so dah abis makan dah jumpa c sophia dah tangkap gambar..time tu balik..yeah gembira rasa hati sebab dapat mengelak memalukan diri lagi dengan kasut yang putus ni..dah nak balik ni baru la jumpa balance2 member dorm yang baru sampai..nasib sempat jumpa so sempat gak tangkap gambar dengan dorang dengan kasut tumit yang putus ni..n nash thanks sangat kat sayla coz sudi 'bagi' pinjam kasut vinci yang dia dah xpakai tu..kalau x, xtau la nash nak buat camne..tapi malang masa tengah sibuk nash jalan nak ke kereta tu..bunga telur yang nash dapat tu dah terjatuh time tengah sibuk berjalan untuk cover kasut yang dah putus tu..
huahuahua :'(

p/s: antara gambo yang sempat diposingkan bersama..

mula mula sampai dah nak kene posing..hehe

sempat lagi posing before balik tu..hehe

masa ni cik artis kita 'hanani handali baju oren' baru je sampai...


kenangan terakhir kat gerbang rumah sophia..hehe

p/s:nash baju hijau dihujung cover kasut...hehehe

..jalan jalan kat pasar malam..

halo..nak crite ni..semalam nash po'se ganti tau..so dengan xsengaja memang de niat nak ke rumah my sis kat pantai dalam..so memang b'niat nash nak ke pasar malam area rumah dia..well memandang petang tu hujan dengan lebat dan jayanya..hmm spoil skit our journey but its ok..everything clear..kat federal xde la jammed sangat macam jam nenas atau strawberi tu or blueberi ke..rope ropenyer kat simpang LDP je yang bawak masalah..lepas sume lancar je n of course kat mid valley tapi nash kan nak ke pantai dalam so dekat simpang UM tu je...nash pun xkuasa nak lalu kat MV tu..but lame gak x kesitu..ok so sampai rumah my sis around 6.10pm cmtu..sampai sampai nash pun rehat jap...dah tengok sume sibuk kat dapur malas la nak join..nash pun blah trus hala ke pasar malam dengan sorang diri..mula mula ingat nak bawak cik meenot tapi xjadi coz hujan kan turun tapi tidaklah dengan lebat dan jayanya..hehe so tengah jalan kat pasar tu..hmm dalam ati nash tengok xde pape yang selera kat tekak ni...nash pun jalan dengan lajunya ke suatu tempat yang maybe sume orang suka punya la...
so dah sampai pun...hehe so nash membeli SATAY rm20 dapat 70 puluh cucuk..hehe almaklum la askar askar my sis kat pantai dalam tu kan ramai..hmm so nash rasa puas wif my choice..on d way balik tu nash singgah kat brother jual CD,hmm banyak btol crite baru..so nash pun pilih CD "syurga cinta",ghosts of girlfriends past" n "G.I.JOE!!!"...hehe very satisfied..

now my turn nak beli air soya plak..but semalam nash salah beli la..makcik yang jual tu kedekut betul gulanyer..ish lepas takmau beli dah kat dia arrr...
so sampai rumah dalam kul7 camtu..so biasa my anak buah kan ramai..so nash xkesah kalau dorang nak makan dulu..even cik meenah pun nak juga..so semalam nash po'se dengan jayanya..siap my sis buat cucuk lagi tau...SSSSSEEEEEDDDDDAAAAPPPPP...
TQ Kak Wati coz masak cucur yang sedap n garing tu untuk adikmu yang hampeh ni hehehe..
alhamdulillah habis po'se semalam nash ada 5 hari lagi yang perlu diganti..harap harap nash sempat habiskan before bulan pose menjelma..hehe ^o^

...pagi pagi yang aku bikin gamat...

morning...boring la pagi pagi macam ni...well nash t'paksa wake up awal lagi pagi coz nak sahur ganti po'se nash yang masih banyak...so bila dah po'se last last minit ni kan ramai plak la yang bebel kat nash coz ganti lambat lambat...hehe bukan xsengaja tapi coz minggu lepas nash dah datang bendera jepun tu yang lambat lagipun a week before tu nash BZ dengan xtvt sukan yang co. anjur'n..hehe hopefully dapat bertahan sampai hari khamis ni...haha

p/s:wish me luck ^o^

pulak tu sekarang ni xreti nak tido lepas dah sahur..nash rase jiran my sis kat sebelah mesti dengar nash pasang mp3 kat laptop ni kuat kuat..haha sori guys bukan sengaja..pagi macam ni mesti mau ceria..hmm k la..gotta go now..wanna make solat subuh first..chow ^o^

Tuesday, August 11, 2009

Gara Gara Kak Ogy..

salam x readers...la ni tak tau habaq lagu mane..sebab akak ogy la sekarang ni kepala nash asyik berkumandang satu lagu ni...well actually ni lagu arwah dato ahmad daud n arwah puan sri saloma..dek kerana de satu malam hari tu nash xdapat tido...nash pun tengok la konsert final af6 malam tu kat astro ria...time c ac nak kenalkan akak ogy tu la yang dorang asyik dok nyanyi lagu "Sudah Kawin Ka Belum"...hush nash rasa lagu tu macam dah berhantu dalam kapla nash...adoi bait bait lirik lagu dia still berkumandang...

Sudah kahwin ke belum
Baru jumpa dah senyum
Macam bunga sekuntum
Bau sedap dicium
Ahmad Daud suka jual temberang
Lagak macam orang bujang
Tunggu mambang disimpang
Oi Saloma hang janganlah suka sibuk
Aku bukan muka tembok
Macam si bujang lapok
Ahmad Daud lagaknya macam playboy
Rambut beatle panjang ngurai
Semacam roti kirai
Cik Saloma jangan suka mencaci
Aku sudah pun beristeri
Dah kena rantai kaki
nak tau kenapa lagu ni kena dengan..coz de la dua tiga hari before nash tengok konsert af ni..well nash meet wif my fren n she kenal'n her fren kat nash..so never expect anything la at first..going macam biasa..but one day, nash kuar rumah alone n secara xsengaja meet this guy again kat shopping complex but this time dia kuar dengan other girl yang nampak dah tua skit dari nash..holding a baby!!..my god, nash thought dia single n available rope rope'e dia dah kahwin beb..shock jugak la, nasib baik la time mula mula kenal dengan dia nash xde la menaruh harapan apa apa..well as a girl ni "kalau kita nak d cintai n berkasih sayang ni, kita kena la simpan skit cinta n kasih sayang untuk diri sendiri jugak..mana la tau kalau kita dah beri seluruh kasih sayang kita kat orang lain tup tup orang tu tinggal'n kita maka tiada kasih sayang la lagi untuk diri kita kan"...dats motto nash ciplak from my fren 'ada'...well guys out there yang dah ada kasih sayang kat rumah..elok2 la duduk rumah..may beter this kalau nash nak berkasih sayang kena mintak tolong my fren echa coz dia pandai detact laki laki yang dah kawin ni lagak'e macam mane..hahaha ^o^

Sunday, August 2, 2009

I Get More Speed For Less Price!!

Ola..semalam adalah satu hari yg memenat'n..mne idak'e my older sister ajak nash pegi PC FAIR kt KLCC..bayang'nlah, dgn sakit kaki tgn coz main badminton sabtu lalu..nash diajak g KLCC...dah la naik motor...nasib baik la kitorg parking dkat depan traders hotel so xde la jauh sgt..tapi b'baloi la coz nash dapat something..so let checkup mission kitorg kt situ..

(1) my sister nk check dia punya modem P1 coz asyik blinking all d'time..

(2) my sister nk beli bag laptop coz kawan dia kirim..

then yg funny'e..nash pun t'jebak skali kt situ..at 1st kitorg kene pusing2 kt area bawah pcfair tu..ya allah..ramai giler manusia kt situ..korg bayang'n nk pegi kt tmpt broadband..we all kne naik atas pusing smpai tgkat 3!..smpai je area broadband tu..my god,punya la rmai seller2 dr celcom, streamyz,digi,maxis n P1 b'kumpul nk promote broadband masing2..adoi pening nk melayan..dh lepas sorg, sorg lagi tarik..huakaka..kitorg pun meluru ke area P1 tanya dgn budak kt situ..apasallah broadband ni wireless dia xdapat la??! tanya punya tanya, check punya check..rope2'e modem tu rosak..so xbley buat pape la..then my sis siap mintal org P1 tu 2 paperbag P1 yg gabak tu b4 kitorg blah...after dat kitorg sempat singgah tmpt stremyx servey harga..n my sis t'kejut coz mahal giler..dia cakap ala2 celcom...then kitorg singgah kt broadband maxis plak..saje je nak tanya coz rumah my sis kt puncak alam kan xde internet..saje nak tengok kalau2 ada coverage..hmm xdapat..yg dapat tu dekat area Fasa 1 n Fasa 2 sikit je..kitorg pun beransur ke tempat lain n ditahan budak digi..dia promote digi punya broadband..modem free but tiap2 bulan RM88 je..mula2 malas nak layan pastu try cek coverage kt situ ada la..nash n my sis pun cakap dengan budak tu kitorg nk bincang dulu..then nash call my sis kat p.alam tu..dia ckap ikut suka la but pilih yg murah..hmm between digi n maxis..maxis rm78/month + add. charge rm5 + rm20/month coz no line maxis = rm103 but dengan digi rm88/month aje!...so nash pun deside pilih digi..after nash signup..hmm macam2 la dapat goodies bag,hadiah,etc.then our next mission is to buy bag laptop..actually nash xnak beli bag tu but my sis jadi "firestone" skit ask me to buy..ye la kalau kt tempat lain gerenti nash xkan dapat beg galas laptop yg harga'e rm19.90 je..so my sis beli for her fren + nash punya, so dia mintak tokei tu kurang skit harga jadi rm19 je..wah my sis bab tawar manawar ni mmg expert..dah abis our mission so ingat nak balik la..then suddenly mysis nak tukar plan from P1 to digi macam nash..huakaka nash pun cakap suka ati la janji bayar..hehe punya la penat dat day dari xsakit kaki trus sakit kaki coz jalan jauh kat situ..n right now nash is officially using digi broadband at home..hehehe ^o^

Tuesday, July 28, 2009

...Satu Kehilangan...

salam x readers...tgh sibuk nash melayan bosan di ati...tetibe je nash t'igt cerita2 arwah Yasmin Ahmad yg baru pulang ke rahmahtullah 26 Julai lalu..nash bagai'n xpecaya bila dgr brita sedih ni...walaupun nash xknal arwah, tapi nash tabik spring la dgn arwah...coz filem2 arwah semua'e berkisahkan ttg realiti masyarakat Malaysia baik dulu mahupun sekarang...setiap penceritaan dlm filem2 yg dihasilkan arwah sedikit sebanyak melambang'n kehidupan masyarakat M'sia...dari filem2 arwah yg nash tonton, nash b'pendapat bahwa arwah suka'n penceritaan unsur2 kemasyarakatan..malah arwah juga suka menampil'n ciri2 budaya serta kepercayaan masyarakat dalam sesebuah agama..begitu unik'e arwah Yasmin Ahmad & her film..she is P.Ramlee "woman version"...no matter how org say 'bout her..she a good script writer n director..nash rase xrmai director yg berani nk ketengah'n cerita sebenar masyarakat m'sia selain arwah Yasmin..moga arwah dicucuri rahmat..amin....

p/s:balik nk tgk cd cite2 yasmin ahmad la..

Wednesday, July 22, 2009

..mencari sepasang kasut...

olla...semalam nash n my sister + my niece "cik meenot" go to klang parade..
nak beli kasut kt al-ikhsan...actually nash punya youngest brother ask nash cari butt bola utk dia..b4 this dia mmg dh tgk iklan al-ikhsan tu dlm paper n he did b'kenan brand diadora ni..kaler putih some-more..harga pun not bad la jugak coz dorg tgh offer rm79 je..besa la, beli kt al-ikhsan..barang branded but harga affordable coz murah..
so bila sampai kedai al-ikhsan kt klang parade..nash pun tanya kt budak yg jaga kt situ..sambil nash tunjuk 'keratan akhbar'(ceh ayat skema la pulak) yg nash potong tu..

Nash : dik..kasut diadora yg ni ada x jual kt sini??
Bdk al-ikhsan : kak..kt sini kita xde jual jenama diadora la..
Nash : alamak..xde la pulak..kt mane lg ada??
Bdk al-ikhsan : kt jambatan sg. buloh ada la..
Nash : jambatan sg. buloh? 'dlm ati nash:xkan kt jambatan sg. buloh ada..jauh siot nk pegi..'
Bdk al-ikhsan : xpe kak..biar saya tanya branch shah alam..

...sambil bdk al-ikhsan tu call branch SA...nash pun smpat tgk2 kasut kt situ wif my sis...

Bdk al-ikhsan : kak...dorg cakap kt sane (SA) ada stok, tp warna yg akak nk ni dh xde stok..
Nash : okie..xpe la, akak sane tgk...

...sambil nash drive kreta hala SA, nash pun try la call my bro tu...tp dia x agkt la..bila nash tepon anim(adik nash)..dia ckap pa'an xblik lg..pegi main bola..adoi..nash pun tggal msj kt anim ckap warna puteh punya butt dh abes..
...sampai je plaza alam sentral..kitorg park kt luar..msuk je PAS, my sis igt al-ikhsan yg depan tu...dia suh msuk..pekejadah'e nk msuk..ni brg 'al-ikhsan pro'..b'makna brg ori nash cakap kt my sis..kt sane bru btul punya, hala ke dlm skit...msuk je butik al-ikhsan tu, nash pun meluru ke kaunter tanya staf kt situ...

Nash : dik...tadi bdk dari klang ada call kan??
Bdk al-ikhsan : a'ah ada..akak yg cari butt kt sane kn??
Nash : a'ah..kt mane butt diadora tu?
Bdk al-ikhsan : sane kak..tapi diodora dh tggl xbyk..sbb offer so kasut /butt cepat abis..
Nash: oo..yg ni..xpe akak call org'e dulu..akak tukang beli je..

...nash pun try call my bro tu..asyik xdapat..tetibe msj msuk..from my mom...
mom msj : warna puteh abih ka?
Nash reply : abeh..kaler hitam tp harga same..nk x?
mom reply : xjd la dh puteh abeh..

hmm...klau dh pa'an kata mcm tu..nash pun xley buat apa2..
pastu..my sis cadang'n butt nike kt sbelah..wah cantik gak..
nash pun ambik tgk..tny kt bdk al-ikhsan tu...

nash : dik..ni butt ke kasut track??
bdk al-ikhsan : eh kak, kt area ni mmg semua butt..
nash:oo..sbb kecik, igt'n kasut track..ok la akk tgk dulu..

nash pun apa lagi..ambk gmbr gune hp pastu mms kt anim...
"nike rm89 nk x?diadora byk abis"
tau pe yg anim reply.."dia kta xpayah.."


hmm xpe la..nash mmg dh paham sgt perangai adik bongsu nash tu..dia mmg cerewet skit mcm arwah abah gak..baju ke,seluar ke, kasut ke..klau dia xsuke dia xkan pkai..hmm ^0^

Sunday, July 19, 2009

...isabella versi dangdut...

salam X readers...

hari sabtu yg lepas..
anugerah planet muzik(apm) telah selamat b'langsung di jakarta..
alhamdulillah semua'e b'jalan dgn lancar..
yelah takut gak nash kalau2 tgh tgk apm x pasal2 kene bom tmpt tu..
tak ke naya..dh la rmai artis2 top kt situ..
apm hari tu nmpak hambar skit la..
kalau nk d ikut'n antara 3 negara yg t'libat..
nash rasa singaporelah paling happening..
almaklum la..dorang kan penganjur..bahkan apm ni ide dorg..
walaupun lagu melayu kt singapore xbyk..
artis dorg pun kalau buat album lagu malay susah skit nk laku..
apm jakarta ni kureng skit mgkn sbb pengacara kali ni x byk kuar..
biasa la, indonesia kali pertama anjur'n..
mesti la baru setahun jagung..sama la mcm malaysia tahun lepas..
n yg paling xsgka kn...award2 yg d menangi..
waduh2...aizat bolot 2..ayu pulak bikin suprise aja kemenangan dia..
mcm biasa siti d nobat'n artis malaysia popular...
n artis serantau pun siti bolot..biasa la dia dh lame b'tapak..
persembahan stacy masa malam tu hambar sedikit..
almaklum la..dancer dia xde permit nk ikut stacy pergi jakarta..
so dancer stacy tu org dancer indon la..
faizal tahir plak..hmm bagi nash dia perform ok..
tapi mgkin lagu dia tu xglamour lagi kt indon..
nash rase kalau dia nyanyi lagu dia yg lama2 tu..
mgkin org indon dh tau kot..mcm mahakarya cinta..
takpun cuba ataupun aku punya kamu ker..
...
...
...
nampak'e kn dlm apm kali ni...nash dh kene rasuk 1 lagu ni..
ingatkan faizal tahir n taufik batisah yg nyanyi lagu isabella..
sebab dorg yg masuk lagu tu mula...
skali kumpulan st12 "indon" nyanyi alamak versi dangdut la pulak..
dengar punya dengar...isabella versi dangdut dorg pun best gak..
sebab dorg dh buat arrangement baru lagu tu versi dangdut..
nash dh ada lagu'e baru download..
nanti nash free nash msuk'n dlm blog ok..
huahuahua...^o^

...glory glory..

salamX readers..

wah nmpk'e tragedi bom yg m'landa jakarta tempoh hari tu..
btul2 buat sir alex ferguson tukar pkran..
mne idak'e..tmpt yg bakal bintg united duduk tu nanti dh kene bom..
tup..tup..rentetan m'sia tewas sipi dgn united hari sabtu lalu..
c fergie cadang'n united lawan semula dgn m'sia hari..
alamat'e jam la lagi jalan nk p bukit jalil sane..
ntah c dania pegi lagi ke x..
hehe nash saje je nk cerita psal united ni..
tapi nash sebenar'e minat LIVERPOOL..
almaklum la YOU'LL NEVER WALK ALONE..
huahua..

adios...^o^

Sunday, July 5, 2009

Demam ooo Demam

SalamX readers,
oleh kerana nash rasa kepenatan yg amat sgt sbb b'pindah hari sabtu hari tu..
hari ni tetibe je..badan rasa seram sejuk..
mcm nk demam..kapla toksah cakap la..
mmg dh berdonyut2..dh telan panadol 2 biji dh..
ni tgh tggu meehoon sup dr kantin..
nash mintk tlg abg moktar tlg ambk'n...
uiks klu dh dapat meehoon sup xsihat lg xtau la nk habaq lagu mana..
^o^

Kepenatan Tak Terhingga...

salamX readers,
wah..ropa2'e blk dari cuti 1 hari ni de kes lak timbul..
blum smpt pekena teh..dh nme nash d pggil..
igt'n pasal pe la..
ropa2'e sbb nash x inform bos nash yg hr friday nash cuti..
bkn xkasi tau..xbekesempatan nk kasi tau..
hmm takpe la..bende dh jadi..
..
..
..
last saturday tu my sis pindh umah..
so skrg ni 1 badan tgh sengal2..
dh dapat 2 tanda kt paha kanan n kiri..
plus pinggang n pelipat kaki n paha nash naik sakit..
mak oii..
sakit x t'hingga..
kalau la ada org bley picit'n 1 badan nash ni kn sronok..
hehehe
^o^

Thursday, June 25, 2009

Pussycat Dolls la konon...

salam X reader...
hari ni nash mesti kene cerita..
xdapat tahan dari pagi tadi..
mana idak'e..pagi2 lagi dh nmpk dosa..
xtau la apa masalah dis girl ni..
mlm td dia mbuk kot..
klu iye pun mbuk..jgn la sampai..
g keje pun mcm nk p mbuk..
adui...sume kt sini sume jadi xsenang tgk dis gal ni..
dh la awak tu dressing ala2 pussycat dolls..
tapi hakikat'e xde pun mcm pussycat dolls..
kot iye pun cuba la dressing p keje tu pkai elok skit..
ni mcm pkai bju tido mlm tadi..
huahua..member2 kt sini pun just bley senyum je :)
klu satu building ni nmpk lagi..
x ke haru biru buat'e..
blum lg org2 blkg..


nak tau apa yg dis gal pakai..


baju tido xde lengan takat atas lutut + kasut tumit bertutup +stocking pjng..

huahuahua..sendiri mau igt la adap2 ke keje kene wear mcm mne..
aduiii....

Tuesday, June 23, 2009

Aduh....

salam X readers..
hari ni nash bad mood skit..
sakit gigi..
besa la gigi graham bongsu tumbuh..
mmg la kene hadapi sakit yg x t'hingga..
so sabar aje la...

Monday, June 22, 2009

Di Suatu Pagi Suram

halo ^o^






masa menunjuk'n pukul 1.59am



namun mata nash masih belum mengantuk lagi..



gerenti esok pagi kene marah punya sebab bangun lambat..huahua



tapi xpe..malam ni nash de mission..



sapa sorg pun xley tau..tp xpe, nnt at d end korg mesti tau punya la..



slalu'e malam2 lain mmg asyik dengar..tp xsmpat la nk tegur..



so malam yg dingin ni..tetiba je rasa nak buat pertandingan..



.



..



...



....



.....



......



.......



........



.........



..........



pertandingan..



.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........



siapa..



.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........

hmm..



.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........



berdengkur paling kuat



huahuahua..



.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........



dan juara'e..



.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........



cik ameenah ketawa jerit



sambil d ikuti rapat dtmpt kedua ibu'e



dan mengambil tmpt ketiga uwais..



..



..



huahuahua..



..



..



begitulah betapa sengitnya pertandingan dengkur yg sedang berlangsung di 03-15 akasia suria ini sekarang ini..



..



so di harap dapat bertemu lagi di malam2 yg berikut'e..



Assalamualaikum...

Hai semua, thanks coz sudi singgah baca blog nash ni..actually ni first time nash nk tulis blog so harap2 nash dapat share something dgn para bloggers yg ada..so semua yg nash akan kisahkan ni mungkin benar terjadi n mungkin bakal menjadi..so nash xpasti kerna semua yg terjadi ni adalah qada & qadar kita hidup d dunia ni yg datang'e dari Allah s.w.t...so nash harap semua readers happy readings.. ^o^